Recept från Kockfritids
Foto: Ulrika Pousette
- Aubergine
- Gula lökar
- Zucchini
- Paprika
- Olivolja
- Vitlöksklyftor
- Tomatpuré
- Lagerblad
- Kvist rosmarin
- Tomat på burk
- Salt och nymald svartpeppar
- Skär aubergine i 1 1/2 centimeter stora tärningar och strö över salt. Låt dem stå och vattna ur i ungefär en halv timme. Skålla tomaterna och skala dem. Skär dem i fina tärningar.
- Hacka lök fint. Tärna zucchinin och paprikan. Stek lök, zucchini och paprika tillsammans med finhackade vitlöksklyftor i en skvätt olja i några minuter. tillsätt tomatpuré och kryddor och rör om ordentligt. Ställ åt sidan.
- Skölj av auberginetärningarna och torka dem med hushållspapper. Stek auberginetärningarna i generöst med olja i ungefär 10 minuter eller tills de fått färg.
- Lägg i tomaterna och auberginen i grönsaksröran. Låt det puttra i cirka 30 minuter.
- Gott att servera till kött eller kyckling med riven lagrad ost, rostat bröd och hackad persilja. Ringa gärna lite god olivolja på slutet. Passar fint att äta kall.