Ratatouille

Recept från Kockfritids
Foto: Ulrika Pousette

  • Aubergine
  • Gula lökar
  • Zucchini
  • Paprika
  • Olivolja
  • Vitlöksklyftor
  • Tomatpuré
  • Lagerblad
  • Kvist rosmarin
  • Tomat på burk
  • Salt och nymald svartpeppar
  1. Skär aubergine i 1 1/2 centimeter stora tärningar och strö över salt. Låt dem stå och vattna ur i ungefär en halv timme. Skålla tomaterna och skala dem. Skär dem i fina tärningar.
  2. Hacka lök fint. Tärna zucchinin och paprikan. Stek lök, zucchini och paprika tillsammans med finhackade vitlöks­klyftor i en skvätt olja i några minuter. tillsätt tomatpuré och kryddor och rör om ordentligt. Ställ åt sidan.
  3. Skölj av auberginetärningarna och torka dem med hushållspapper. Stek auberginetärningarna i generöst med olja i ungefär 10 minuter eller tills de fått färg.
  4. Lägg i tomaterna och auberginen i grönsaksröran. Låt det puttra i cirka 30 minuter.
  5. Gott att servera till kött eller kyckling med riven lagrad ost, rostat bröd och hackad persilja. Ringa gärna lite god olivolja på slutet. Passar fint att äta kall.

Kontakt

Besöksadress

Höga Stigen
116 20 Stockholm
Sverige

[javascript protected email address]

Samarbetspartners