Perfekt Bolognese

Recept från Kockfritids
Foto: Eva Ankarvall

  • olivolja
  • smör
  • gul lök
  • morot
  • selleri
  • matlagningsvin
  • grädde
  • köttfärs
  • salt
  • socker
  • 1 burk tomater
  • lite vatten
  • svartpeppar
    Tillägg:
  • Örter, citronzest, kapris, kycklinglever, buljongtärning, oliver, salsiccia
  • 2–3 matskedar riven parmesanost
  1. Skala löken och skär den smått. Skala moroten och skär den och sellerin i tunna skivor.
  2. Häll oljan och lägg i hälften av smöret i stekpannan och låt det smälta på medelstark värme. Lägg i lök, morot och selleri och låt fräsa i några minuter tills löken är mjuk och ”genomskinlig”. Lägg i köttfärsen, dela den med träskeden och rör om så att den blir grynig, stek den tills den inte är rosafärgad någonstans.
  3. Häll i vin och låt det puttra i 5 minuter. Rör om då och då.
  4. Häll i grädde och låt det puttra i ytterligare 5 minuter eller tills grädden har kokat in köttfärsen.
  5. Lägg i salt och socker, häll i tomaterna och rör om ordentligt och sänk värmen så att såsen bara nätt och jämnt bubblar. Smaka av och smaksätt. Låt såsen puttra i minst en timme, rör om då och då, häll i lite vatten om den blir torr. Smaka av igen!

Kontakt

Besöksadress

Höga Stigen
116 20 Stockholm
Sverige

[javascript protected email address]

Samarbetspartners