Lyxig Granola

Recept från Kockfritids

  • 250 g havregryn
  • 50 g solrosfrön
  • 50 g pumpafrön
  • 50 g valnötter
  • 50 g pecannötter
  • 1/2 tsk salt
  • 60 g råsocker
  • 75 g smör
  • 3 msk flytande honung
  • 1/2 tsk äkta vaniljpulver
  • 2 msk lönnsirap
  1. Sätt ugnen på 160 grader.
  2. Hacka alla nötter grovt. Blanda alla torra ingredienser  utom sockret i en bunke. Hetta upp smör, socker, sirap och vanilj i en kastrull, rör om tills allt socker har löst sig och häll blandningen över de andra ingredienserna.
  3. Bred ut granolan på en plåt med bakplåtspapper och rosta den i 25–30 minuter. Ta ut den någon gång under gräddningen och rör om. Låt svalna och förvara torrt.

Kontakt

Besöksadress

Höga Stigen
116 20 Stockholm
Sverige

[javascript protected email address]

Samarbetspartners