Från Vi gör efterrätt! av Johanna Westman
- 100 gram smör
- 2 ägg
- 3 deciliter strösocker
- 1 1/2 tesked vaniljsocker
- 1 kryddmått salt
- 4 matskedar kakao
- 1 1/2 deciliter mjöl
- 1 matsked smör och 1 matsked ströbröd till formen
- Du behöver: Form med löstagbara kanter, liten kastrull, bunke, måttsats, slickepott
- Sätt på ugnen på 150 grader.
- Lägg smöret i kastrullen och smält det på svag värme.
- Rör ihop ägg och socker i en bunke. Tillsätt det smälta smöret och rör om.
- Blanda ner alla andra ingredienserna i smöret och rör ihop allting till en jämn smet.
- Smörj och bröa formen ordentligt. Häll smeten i bakformen och ställ in i ugnen i 35 minuter. Låt kakan svalna lite innan du lossar den från kanterna med en bordskniv.
- Servera din kladdkaka med lättvispad grädde, glass, hallonsås eller något annat lite syrligt, friskt och gott.