Kladdkaka

Från Vi gör efterrätt! av Johanna Westman

  • 100 gram smör
  • 2 ägg
  • 3 deciliter strösocker
  • 1 1/2 tesked vaniljsocker
  • 1 kryddmått salt
  • 4 matskedar kakao
  • 1 1/2 deciliter mjöl
  • 1 matsked smör och 1 matsked ströbröd till formen
  • Du behöver: Form med löstagbara kanter, liten kastrull, bunke, måttsats, slickepott
  1. Sätt på ugnen på 150 grader.
  2. Lägg smöret i kastrullen och smält det på svag värme.
  3. Rör ihop ägg och socker i en bunke. Tillsätt det smälta smöret och rör om.
  4. Blanda ner alla andra ingredienserna i smöret och rör ihop allting till en jämn smet.
  5. Smörj och bröa formen ordentligt. Häll smeten i bakformen och ställ in i ugnen i 35 minuter. Låt kakan svalna lite innan du lossar den från kanterna med en bordskniv.
  6. Servera din kladdkaka med lättvispad grädde, glass, hallonsås eller något annat lite syrligt, friskt och gott.

Kontakt

Besöksadress

Höga Stigen
116 20 Stockholm
Sverige

[javascript protected email address]

Samarbetspartners